FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Karlovačkoj županiji covid potvrđen gotovo svakoj drugoj testiranoj osobi

KARLOVAC, 12. siječnja 2022. (Hina) - U Karlovačkoj županiji gotovo svaka druga testirana osoba dobila je pozitivan nalaz na covid-19, odnosno od 467 testiranih u posljednja 24 sata virus je potvrđen kod 227 osoba, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

U samoizolaciji je 378 ljudi, među kojima i 94 novooboljelih iz Karlovca, 40 iz Duge Rese, 21 iz Ogulina, 15 iz Ozlja, 12 iz Rakovice, osam iz Vojnića, sedam iz Josipdola, pet iz Plaškog, po četiri iz Draganića i Generalskog Stola, po tri nova slučaja zaraze imaju još Kamanje, Netretić i Žakanje te jedan ili dva Slunj, Barilović, Cetingrad, Krnjak, Lasinja i Tounj.

Bolnički se liječi 40 covid pozitivnih pacijenata - u Karlovcu 29, u Ogulinu devet i u Specijalnoj bolnici za produženo liječenje u Dugoj Resi dva. Na respiratoru je jedna zaražena soba.

Na današnji dan zaraza je potvrđena kod 26 učenika osnovnih i 30 srednjih škola. U odnosu na utorak, po četiri je više covid pozitivnih učenika i u osnovnim i srednjim školama, a u samoizolaciji je 144 osnovnoškolskih učenika, 47 više nego dan ranije, te 53 srednjoškolca, 26 više nego u utorak.

U Karlovačkoj županiji dosad su od covida oboljele 25.342 osobe, a 717 ih je umrlo.

Kroz COVID odjele tri bolnice u Karlovačkoj županiji do sada je prošlo 2394 ljudi. Umrla su 672 pacijenta, po izlječenju su otpuštene 1682 osobe, a sada se liječi njih 40.

Na drugim mjestima izvan karlovačke, ogulinske i dugoreške bolnice od posljedica zaraze umrlo je 45 osoba koje su imale prebivalište u Karlovačkoj županiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙