FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zadarskoj županiji 337 novozaraženih

ZADAR, 31. prosinca 2021. (Hina) - U Zadarskoj je županiji u posljednja 24 sata covid-19 potvrđen kod 337 osoba, što je najveći  broj novozaraženih od početka pandemije, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Testirano je 816 uzoraka, pod aktivnim je nadzorom 2004 stanovnika, a od bolesti se oporavilo 368 osoba. Ukupno su aktivna 1303 slučaja.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 47 oboljelih, od kojih je 11 na respiratorima, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 14 pacijenata zaraženih koronavirusom.

Novooboljelih je 186 u Zadru, 18 u Benkovcu, 17 u Pakoštanima, 16 u Sukošanu, po 10 u Jasenicama i Sv. Filipu i Jakovu, po osmero u Bibinjama, Biogradu i Poličniku, sedmero u Ninu, šestero u Privlaci pet osoba zaraženo je u Škabrnji, po četiri u Galovcu, Starigradu, Vrsima i Zemuniku Donjem, po tri u Preku, Ražancu, Salima i Stankovcima, po dvije u Obrovcu, Novigradu te po jedna u Gračacu, Polači i Posedarju.

Policija nije evidentirala nijedno kršenje mjere samoizolacije.

U priopćenju županijskog Stožera civilne zaštite ističe se kako je kao i proteklih nekoliko dana porast broja novoozaraženih osoba očekivan i posljedica je većih okupljanja, boravka u zatvorenim prostorima te velikog broja testiranja.

Među zaraženima najviše je mlađih od 30 godina, a od današnjeg ukupnog broja 53 su osobe starije od 60 godina. Većina novooboljelih ima vrlo blage simptome i stanje u bolnicama je zadovoljavajuće i pod kontrolom. Omikron varijanta virusa za sada nije službeno potvrđena u Zadarskoj županiji, navodi se u priopćenju Stožera Civilne zaštite.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙