FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međimurje s 40 novozaraženih

ČAKOVEC, 28. prosinca 2021. (Hina) - U Međimurskoj županiji zabilježeno je 40 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u protekla 24 sata umrla je jedna covid pozitivna 83-godišnja žena, priopćio je u utorak Županijski stožer Civilne zaštite.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u protekla 24 sata obrađena su 144 uzorka, od čega je evidentirano 40 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus, što je 27,7 posto pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 72 osobe, pa je broj pozitivnih na današnji dan 320.

U Županijskoj bolnici u Čakovcu hospitalizirano je 66 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je pet, a otpušteno osam pacijenata, dok su dva pacijenta na invazivnoj respiraciji.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

U petak, 31. prosinca cijepljenje će se provoditi od 8.30 do 11.30 u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

Testiranja će se na blagdane provoditi na parkiralištu iza Županijske bolnice u Čakovcu u nedjelju, 2. siječnja od 7.30 do 8.15 sati, dok se u subotu, 1. siječnja te u četvrtak, 6. siječnja PCR testiranja neće obavljati.

Testiranja brzim antigenskim testovima neće se obavljati u subotu, 1. siječnja niti u četvrtak 6. siječnja.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije izvijestio je i da zdravstvene ustanove s područja Međimurske županije provode testiranja brzim antigenskim testovima (BAT) u Domu zdravlja Čakovec od ponedjeljka do petka od 12 do 14.30 sati te u subotu i nedjelju od 8.30 do 12 sati, na parkiralištu u šatoru iza Županijske bolnice u Čakovcu.

Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije testiranja provodi u Ispostavi Mursko Središće nedjeljom od 8.30 do 11 i srijedom od 14 do 16 sati te u Ispostavi Prelog ponedjeljkom i srijedom od 12 do 13 sati.

Županijska bolnica Čakovec pak provodi BAT testiranja u trijaži ponedjeljkom, srijedom i petkom od 6 do 8 sati.

Županijski Zavod za javno zdravstvo svakodnevno od ponedjeljka do subote provodi PCR testiranja na parkiralištu u šatoru iza Županijske bolnice u Čakovcu od 7.30 do 8 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙