FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Viro Tvornica Šećera d.d. reagirala na navode objavljene na internetskim stranicama

Zagreb (HinaOTS) - Viro Tvornica Šećera d.d., Zagreb, Ulica grada Vukovara 269, izdaje sljedeće priopćenje:

Radi točnog informiranja investicijske javnosti, očitujemo se na navode objavljene na internetskim stranicama Grada Virovitice pod naslovom "Većinski dio Šećerane ima novog vlasnika: U planu proizvodnja celuloze, zapošljavanje minimalno 80 ljudi i kooperanata"

(https://www.virovitica.hr/vecinski-dio-secerane-ima-novog-vlasnika-u-planuproizvodnja-celuloze-zaposljavanje-minimalno-80-ljudi-ikooperanata/?fbclid=IwAR1k2hPLO4vs7ceGUzeDSsZocHa67ZdGHxaBCNeqqN0 LXWpnx4fmetXtFXg).

Kako smo već ranije objavljivali, nakon objedinjavanja svih hrvatskih proizvođača šećera, svi proizvodni kapaciteti Viro tvornice šećera d.d. prenijeti su na novoosnovano trgovačko društvo Hrvatska industrija šećera d.d. Zagreb, kroz koju se izvršila racionalizacija poslovanja.

Racionalizacija poslovanja je, među ostalim, uključivala i optimizaciju proizvodnje šećera u manjem dijelu pogona Hrvatske industrije šećera d.d. pa je tako donesena i odluka o prestanku proizvodnje šećera u pogonu u Virovitici, o čemu smo već ranije objavljivali obavijesti. Stoga danas Hrvatska industrija šećera d.d. proizvodnju šećera iz šećerne repe obavlja samo u pogonu Županja, koji se pokazao kao najefikasniji i najracionalniji u proizvodnji, čime je ostvarena znatna ušteda na troškovima vezanim uz proizvodnju.

Dakle, gore navedena objava na internetskim stranicama Grada Virovitice se ne odnosi na imovinu (pogone) Viro tvornice šećera d.d. („Tvornice šećera Viro“), već imovinu Hrvatske industrije šećera d.d.

Neovisno o tome, želimo napomenuti da Hrvatska industrija šećera d.d. zaista je u postupku možebitne prodaje dijela neaktivne imovine u Virovitici, koji više ne služi obavljanju djelatnosti Društva, ali isto nema utjecaja da daljnje obavljanje glavne djelatnosti Hrvatske industrije šećera d.d. niti, posredno, ima utjecaja na poslovanje Viro tvornice šećera d.d. S druge strane, planove možebitnog novog vlasnika nekretnine (ukoliko se transakcija zaista i odvije) ne možemo komentirati jer niti na koji način nisu povezani s poslovanjem Viro tvornice šećera d.d. niti poslovanjem Hrvatske industrije šećera d.d. koja ostaje u svojoj primarnoj djelatnosti proizvodnje šećera.

 

 

 

VIRO TVORNICA ŠEĆERA d.d.

Napomena o izvoru:

Viro Tvornica šećera d.d.

Ulica grada Vukovara 269, Zagreb

tel: +385 (0)1 23 69 777

e-mail: info@secerana.hr

web: www.secerana.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙