FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurskoj županiji umrle četiri osobe, 19 novozaraženih

ČAKOVEC, 29. studenoga 2021. (Hina) - Četiri covidom-19 zaražene osobe su umrle, a zaraza je potvrđena kod novih 19 osoba u Međimurskoj županiji u protekla 24 sata, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Umrle su dvije žene stare 81 i 85 godina te dvojica muškaraca u dobi od 75 i 82 godine.

PCR testiranjem evidentirano je osam pozitivnih nalaza na koronavirus, a iz drugih županija prijavljena su tri pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem ili boravištem u Međimurskoj županiji.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 418 osoba te je evidentirano osam pozitivnih nalaza, što je 1,91 posto od broja testiranih.

Oporavile su se 144 osobe, a u županiji je trenutno aktivno 1180 slučajeva zaraze.

U Županijskoj bolnici Čakovec liječi se 118 covid pozitivnih pacijenata. U protekla 24 sata hospitalizirano je devet, otpuštena su tri pacijenta, a ih pet je na invazivnoj respiraciji.

Iz Stožera podsjećaju da se građani mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U prosincu će se nastaviti masovna cijepljenja u Međimurju, pa će se tako u subotu, 4. prosinca cijepljenje provoditi u Čakovcu, u trijaži Županijske bolnice Čakovec i u Zavodu za Javno zdravstvo Međimurske županije.

U subotu, 11. prosinca cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će u subotu, 18. prosinca cijepljenje biti organizirano u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja drugom dozom mogu se cijepiti trećom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙