FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Primorsko-goranskoj županiji umrlo šest osoba, 11 novozaraženih

RIJEKA, 29. studenoga 2021. (Hina) - U riječkoj bolnici umrlo je šest covidom zaraženih osoba, a u protekla 24 sata novih 11 je zaraženo u Primorsko-goranskoj županiji, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite

Testirano je 537 osoba, a udio nalaza pozitivnih na koronavirus u broju laboratorijski obrađenih uzoraka je 2,04 posto. Iz Rijeke i okolice je deset novooboljelih, a jedna osoba je s liburnijskog područja.

Četvero novooboljelih osoba pripada skupini radno aktivne populacije, četvero mlađim dobnim skupinama, a troje populaciji starijoj od 65 godina.

Ozdravile su 342 osobe, pa je u županiji sada aktivno 4008 slučajeva zaraze.

U riječkoj bolnici smješteno je 158 oboljelih, a uz pomoć respiratora liječi se 13 osoba.

Udio hospitaliziranih osoba u ukupnom broju aktivnih slučajeva zaraze u županiji je 3,94 posto.

Tijekom četvrtog epidemijskog vala umrlo 158 osoba, od toga 37 cijepljenih

Prema podatcima iz županijskog Stožera civilne zaštite, tijekom četvrtog epidemijskog vala od covida-19 je umrlo 158 osoba, od kojih 37 cijepljenih.

Glavni županijski epidemiolog Dobrica Rončević rekao je na konferenciji za novinare kako broj hospitaliziranih sada ne raste ili ne raste značajno.

Naglasio je kako u riječkoj bolnici, bude li potrebno, postoji mogućnost dodatnih kapaciteta, ali se nada da će se trend nastaviti i da to neće biti potrebno, jer se bazen neimunih osoba smanjuje procjepljivanjem i preboljenjem bolesti.

Prvom dozom cjepiva procijepljeno je gotovo 65 posto odraslog stanovništva u županiji, drugom dozom 63 posto, a booster dozom oko 5,6 posto, kazao je Rončević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙