FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Brodsko-posavskoj županiji 210 novooboljelih, troje umrlih

SLAVONSKI BROD, 17. studenoga 2021. (Hina) - Stožeri civilne zaštite Brodsko-posavske županije u srijedu je potvrdio 210 novih slučajeva zaraze koronavirusom u protekla 24 sata i troje umrlih osoba pozitivnih na koronavirus, a policija je izvijestila o incidentu u školi vezano za Covid potvrdu.

Na području Brodsko-posavske županije na bolničkom liječenju su 79 osoba pozitivnih na koronavirus, od kojih 15 osoba pri liječenju treba potporu respiratora. Mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji obuhvaćeno je 1.309 osoba.

 

Policija o incidentu u školi

Policijska uprava brodsko-posavska večeras je izvijestila o rezultatima istrage incidenta koji se dogodio jutros u Osnovnoj školi "Vjekoslav Kljajić" u Garčinu, 17 kilometara istočno od Slavonskog Broda.

Unatoč odluci Stožera civilne zaštite, učiteljica likovnog odgoja pokušala je ući u školu bez predočenja propisane potvrde vezane za koronavirus. U njezinom pokušaju da uđe bez potvrde spriječila ju je ravnateljica škole Danijela Erić, koja je u školskom dvorištu zamjetila još nekoliko nepoznatih osoba, te je pozvana i policija koja je učiteljicu uz prisilu odvela iz školskog dvorišta.

U večerašnjem priopćenju PU brodsko-posavske stoji da su u školu došli nakon poziva i ravnateljice i učiteljice, te da su utvrdili da 33-godišnjakinja (učiteljica likovnog) narušava javni red i mir vikom, galamom i nasilno pokušavajući ući u školu.

Prema podacima policije učiteljica je i nakon upozorenja nastavila narušavati javni red i mir vikom i galamom, nakon čega su je policajci uz uporabu sile i lisičina odveli u policijsku postaju. Ondje je obavljen liječnički pregled, kojim je utvrđeno da učiteljica nije ozlijeđena tijekom policijskog postupanja.

Nakon obrade učiteljica je puštena, a policija protiv nje podnosi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dio mučne atmosfere iz školskog dvorišta završio je i u videu na društvenim mrežama, gdje su komentari u širokoj skali - od podrške policiji do negodovanja zbog primjene sile.

Iz Policijske uprave brodsko-posavske najavljuju da će vezano uz uporabu sile sukladno važećim zakonskim odredbama načelnik Policijske uprave donijeti ocjenu opravdanosti i zakonitosti uporabe sredstava prisile.

U istoj školi i prvog dana primjene novih pravila pri ulasku u javne prostore zabilježen je otpor djelatnika. Prema riječima ravnateljice škole na nastavu u područnoj školi bez predočenja potrebnih potvrda ušla je vjeroučiteljica, a učiteljica likovnog joj je ispred škole davala podršku. Tada iz škole nisu zvali policiju već su nastavili redovan rad.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙