FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu 146 novooboljelih osoba, aktivno 4915 slučajeva zaraze

ZAGREB, 2. studenoga 2021. (Hina) - U Zagrebu je bolest uzrokovana koronavirusom potvrđena kod novih 146 osoba, 864 ih se oporavilo u protekla 24 sata, a u gradu je trenutno aktivno 4915 slučajeva zaraze, priopćio je u utorak Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Tijekom ponedjeljka u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a nije bilo PCR testiranja.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 398 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 212 osoba.

Od 398 covidom zaraženih osoba njih 158 bili su kontakti s ranije zaraženim osobama. Tri osobe doputovale su iz Francuske i Slovenije, a 105 oboljelih za sada je negativne epidemiološke anamneze.

Kod sedam osoba izlaganje je moguće tijekom različitih okupljanja (tri na vjenčanjima), a za 55 osoba obrada je u tijeku. 

Kod deset osoba moguće mjesto izloženosti je radno mjesto, a za 54 osobe poslana je uputa o mjerama. Kod šest osoba moguće mjesto izloženosti su odgojno- obrazovne ustanove. 

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljelo je šest korisnika.

U ponedjeljak je zbog pozitivnog nalaza testa kod 17 učenika izrečena mjera samoizolacije za 133 učenika osnovnih škola.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno je devet osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙