FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagorju 28 novozaraženih koronavirusom

KRAPINA, 1. listopada 2021. (Hina) - Na području Krapinsko-zagorske županije potvrđeno je 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom, rečeno je u petak na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.

Oporavile su 22 osobe te je trenutačno broj aktivnih slučajeva 305. U samoizolaciji je 491 osoba. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana je 25 osoba pozitivnih na koronavirus, od kojih su četiri na respiratoru.

Broj novooboljelih u proteklih sedam dana na 100.000 stanovnika i dalje raste. Danas je 169, prije tjedan dana bio je 139, a prije dva tjedna 121.

„U rujnu smo imali 684 oboljele osobe, a u istom mjesecu prošle godine 185 oboljelih“, rekao je načelnik krapinsko-zagorskog Stožera civilne zaštite Stjepan Skuliber.

Ravnatelj zabočke bolnice Tihomir Vančina rekao je da imaju oko 80 djelatnika koji nisu cijepljeni i za njih će se organizirati testiranje.

Dodao je da je stanje u vezi s pružanjem zdravstvenih usluga zasad zadovoljavajuće.

„Ali zbog povećanih brojki, koje su svaki dan sve veće i veće, malo smo zabrinuti. Kapacitet na covid odjelu je 20 kreveta, a trenutačno je 15 ljudi na odjelu“, rekao je Vančina.

Marina Stanković Gjuretek iz Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije iznijela je podatke o potrošenih 99.780 doza cjepiva, 52.675 osoba cijepljenih prvom dozom i 47.605 cijepljenih i drugom dozom.

„Na cjelokupno stanovništvo to je 39,5 posto, odnosno 47 posto odraslog stanovništva. Ako te brojke uspoređujemo s hrvatskim prosjekom, to je 5,5  posto manje“, dodala je.

Zamjenica župana Jasna Petek rekla je da u zdravstvenim ustanovama imaju pet pozitivnih osoba i šest u samoizolaciji, što je 0,5 posto svih zaposlenih. Na području Krapinsko-zagorske županije pozitivan je 41 učenik iz 17 škola, a 243 su u samoizolaciji.

„Broj novooboljelih, novohospitaliziranih u odnosu na cijepljene i necijepljene je negdje na 85 posto onih koji se nisu cijepili i 15 ili čak 12 posto onih koji su se cijepili. Cjepivo štiti“, poručio je župan Željko Kolar i još jedanput pozvao građane na cijepljenje.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙