FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu 107 novooboljelih osoba od covida-19

ZAGREB, 5. rujna 2021. (Hina) - U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 107 novooboljelih osoba od covida-19, priopćio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar". 

Broj potencijalno ozdravljenih, odnosno oporavljenih, je 71.457, što je 106 osoba više nego jučer. Trenutno je u Zagrebu 970 aktivnih slučajeva.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Zagreba u protekla 24 sata dijagnosticirana su četiri novooboljela korisnika.

U Karanteni Grada Zagreba nalaze se dvije osobe.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađena su 443 uzorka, od kojih su 92 bila pozitivna.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 149 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 143 osobe. 

Od 149 covid pozitivnih osoba, njih 68 su kontakti s covid pozitivnim osobama, četiri osobe izložene su covidu u drugim županijama, tijekom godišnjeg odmora (Istarska, Splitsko-dalmatinska i Zadarska). Sedam oboljelih osoba doputovalo je iz BiH i Sjeverne Makedonije, 47 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, dok su četiri osobe zaražene prilikom različitih okupljanja - vjenčanja. Za 14 osoba je obrada u tijeku, a kod jedne osobe moguća je izloženost u zdravstvenoj ustanovi. Kod tri osobe moguća je izloženost na radnom mjestu, a jedna osoba je obrađena od strane liječnika školske medicine.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙