FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na središnjem zagrebačkom trgu otvoren ZeGeVege

ZAGREB, 3. rujna 2021. (Hina) -  Dvodnevni ZeGeVege festival održivog življenja otvoren je u petak na Trgu bana Jelačića, a posjetitelje očekuje ponuda zdrave hrane, kozmetike biljnog podrijetla te devet vege restorana sa raznim jelima, bolonjezom, pizzama, veganskom tofu kajganom, soparnikom... 

 

Festival po 13. put organizira udruga Prijatelji životinja, nakon prošlogodišnje pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa.  

Posjetitelje očekuje ponuda zdrave hrane, kozmetike isključivo biljnog podrijetla koja nije testirana na životinjama, proizvodi na bazi soje i pšenice poput tofua, sejtana i biljnih kobasica, ekološki proizvodi, plodovi i proizvodi obiteljskih gospodarstava, biljna mlijeka i maslaci, ljuti umaci, dodaci prehrani, kozmetika za ljubimce…

Devet restorana nudi biljna jela kao što su bolonjeze, pizze s veganskim sirom, sushi i ostale azijske delicije u biljnoj verziji, tradicionalna hrvatska jela poput soparnika, biljna variva, kobasice, falafel, hotdog, kebab, razni biljni namazi, veganske slastice i sirovi kolači.... 

Osamdeset izlagača nudi proizvode temeljene isključivo na biljnim namirnicama. Pripremili su i degustacije, prezentacije inovacija, radionice kuhanja i savjetovanja o veganskoj kozmetici. Tu su i štandovi udruga. 

Svim posjetiteljima besplatno se dijeli brošura sa receptima, informacijama i novostima iz svijeta o veganstvu i održivom življenju koje je, kažu organizatori, nužno za opstanak na planetu i zaustavljanje klimatskih promjena.

"Svatko od nas može paziti da ostavi što manji ekološki otisak, da misli na pitku vodu, spriječi glad u svijetu i zaustavi daljnje globalno zatopljenje. ZeGeVege ohrabruje pojedince da mijenjaju sebe kako bi promijenili svijet”, poručuju Prijatelji životinja.

Organizatori očekuju na festivalu posjet zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, te ministrice poljoprivrede Marije Vučković i ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙