FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Grad Beč traži volontere za zalijevanje gradskog drveća

Beč (HinaOTS) - U okviru novog pilot-projekta austrijska metropola poziva Bečane da sudjeluju u akciji zalijevanja gradskog drveća tijekom ljetnih mjeseci. Volonterima na raspolaganju stoje vrećice koje se jednostavno mogu napuniti vodom iz obližnjeg hidranta.

Novom inicijativom Grada Beča građani austrijske prijestolnice mogu se uključiti u akciju dodatnog zalijevanja i njege drveća u javnom prostoru u okruzima Floridsdorf i Donaustadt tijekom ljetnih mjeseci. U sklopu projekta volonteri će dobiti vrećice koje se mogu napuniti u jednom od devet hidranata koji su za ovu priliku prilagođeni za jednostavno rukovanje. Vrećice volumena devet litara mogu se osim toga koristiti i za kupovinu.

Sve duža razdoblja s temperaturama preko 30 stupnjeva Celzijevih kao posljedica klimatskih promjena nisu samo izazov za ljude, nego i za gradska stabla. Grad Beč želi pomoći njihovu očuvanju budući da ona rashlađuju gusto naseljena gradska područja, vežu čestice prašine i ugljikov dioksid, a istovremeno proizvode kisik.

Zajedno za ugodnu životnu sredinu

„Bečani se i inače u velikom broju uključuju u akcije koje pridonose povećanju životne kvalitete u vlastitom susjedstvu“, izjavila je članica bečkog poglavarstva za stanogradnju Kathrin Gaal. Kako je dodala, Bečani imaju priliku sudjelovati u njezi gradskog drveća kako bi ono i dalje stvaralo ugodnu mikroklimu u četvrti.

Grad Beč odnosno gradsko poduzeće za održavanje gradskih vrtova „Wiener Stadtgärten“ (MA 42) godišnje posadi oko 4.500 novih stabala, a trenutačno se brine o preko 500.000 drveća na javnim gradskim prostorima. Na području grada nalazi se oko 1.000 automatskih sustava za navodnjavanje. Mlada se drveća tijekom prve tri godine zalijeva ručno i to barem jedanput na tjedan. Gotovo 150 zaposlenika gradskog poduzeća MA 42 svakodnevno napoji drveća s oko 300.000 litara vode.

Slika 1: Član gradskog poglavarstva za okoliš Jürgen Czernohorszky, predsjednik vijeća gradskog okruga Floridsdorf Georg Papai i članica poglavarstva za stanogradnju Kathrin Gaal © David Bohmann / PID

Slika 2: U Beču se godišnje posadi 4.500 novih stabala © Houdek / PID

 

Kontakt

Sandra Knežević, mag. philol. germ./russ.

Suradnica za odnose s javnošću i medijima

 

Inozemni ured Grada Beča

Miramarska cesta 24 / 9. kat, 10000 Zagreb

T +385 1 646 26 20

M +385 98 454 787

E knezevic@eurocommpr.hr 

https://www.eurocommpr.at/hr/Inozemni-uredi-grada-Beca/Hrvatska 

 

https://www.facebook.com/eurocommprzagreb/ 

https://twitter.com/EurocommPR_ZG

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙