FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Varaždinskoj županiji jedan novozaraženi koronavirusom

VARAŽDIN, 9. kolovoza 2021. (Hina) - U Varaždinskoj županiji u protekla 24 sata zabilježena je jedna novozaražena osoba koronavirusom, a sutra se nastavlja cijepljenje u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu za građane, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

 

U županiji je u nedjelju testirano 120 osoba, a jedna je bila pozitivna na koronavirus. Oporavile su se dvije osobe te je broj aktivnih slučajeva 23.

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju su i dalje dva pacijenta s težom kliničkom slikom.

U proteklih sedam dana u Varaždinskoj županiji prijavljena su 24 nova slučaja COVID-19 bolesti te je sedmodnevna incidencija 14 zaraženih na 100.000 stanovnika. U odnosu na tjedan dana ranije, broj novozaraženih se povećao za 10, što je porast od 41 posto.

Katica Čusek Adamić, voditeljica Epidemiološke djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, ističe da je ovo upozorenje za oprezno i odgovorno ponašanje.

„Epidemiološkim obradama je utvrđeno da je većina novih slučajeva importirana s ljetovanja na moru. Budući da je najvjerojatnije riječ o delta varijanti virusa koja je preuzela dominaciju u cijeloj zemlji, bolest se brzo prenosi unutar ostalih članova obitelji tako da se širenje virusa ograničava na razini obitelji“, naglasila je Čusek Adamić.

Sutra se nastavlja cijepljenje u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu, od 8 do 18 sati, drugom dozom Pfizera i AstraZenece, ali i prvom dozom ova dva cjepiva za sve zainteresirane građane.

Cijepljenje će organizirati i u četvrtak u podrumu kirurgije Opće bolnice Varaždin, od 8 do 13 sati, kada će na raspolaganju biti cjepiva Moderne i Pfizera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙