FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Istarskoj županiji pet novozaraženih osoba koronavirusom

PULA, 7. kolovoza 2021. (Hina) - Istra u posljednja 24 sata ima pet novozaraženih osoba, a dvije su se oporavile, izvijestio je Stožer civilne zaštite Istarske županije, a načelnik Dino Kozlevac upozorava da, iako su još u "zelenom", broj oboljelih pomalo raste te poziva na pridržavanje mjera zaštite od zaraze.

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 222 uzoraka briseva na covid-19, potvrđeno je pet novozaraženih osoba. U međuvremenu su se oporavile dvije osoba, pa je trenutno 24 aktivnih slučajeva, priopćio je u subotu Stožer.

Na liječenju, na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula je šest osoba, jedna manje nego jučer. U mjerama samoizolacije je 347 osoba, u 95 posto slučajeva riječ je o određivanja te administrativne mjere kod prelaska državne granice.

“Broj novozaraženih pomalo raste. U petak nismo imali zaraženih osoba, a danas pet, ali stanje je još povoljno. Mi smo još uvijek u zelenom“, rekao je načelni županijskog Stožera Dino Kozlevac. Dodao je kako ih ne raduje brojevi o zaraženim osobama iz primorskih regija, zbog kojih bi cijela obala mogla zacrveniti.

„Danas je u Istri više od 300 tisuća turista i moramo biti oprezni. Epidemiološke mjere koje provodimo realne su i moram reći da su nacionalne mjere dobro izbalansirane“, ocijenio je Kozlevac. Kaže on da nema zabrana, jer sve manifestacije koje se mogu sukladno mjerama organizirati, se održavaju.

“Dnevno dobivamo po desetak zahtjeva za održavanje evenata, uglavnom se svi zahtjevi i odobravaju, osim onih koji ne mogu provoditi mjere koje su na snazi. Ima nezadovoljnih, posebno ugostitelja, noćnih barova, koji ne mogu raditi u zatvorenim prostorima, no da se to dopusti - bilo bi to dodatno opterećenje“, rekao je prvi čovjek istarskog Stožera civilne zaštite.

Eventi koji su planirani za kolovoz, poput automobilističke utrke u Buzetu i Trke na prstenac u Barbanu će se održati. „Bit će one prilagođene uvjetima i situaciji, a sve kako se ne bi ugrozilo zdravstveno stanje stanovništva. O tome svakodnevno komuniciramo s organizatorima i vjerujem kako će sve proteći bez problema“, uvjeren je Kozlevac.

Poziva on građane da se pridržavaju mjera, kako ne bi ugrozili turističku sezonu i dočekali rujan i početak nove školske godine u koliko-toliko normalnoj epidemiološkoj situaciji.

“Tome će doprinijeti i procijepljenost koja kod odraslog stanovništva u Istri iznosi 52 posto“, zaključio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙