FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Požeško-slavonskoj županiji jedan novi slučaj zaraze

POŽEGA, 2. kolovoza 2021. (Hina) - Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije u ponedjeljak je potvrdio jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. 

Na području ove županije u evidenciji su četiri osobe pozitivne na koronavirus i sve četiri se liječe kod kuće. Mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji obuhvaćene su 82 osobe.

Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije poziva sve zainteresirane punoljetne stanovnike ove županije na cijepljenje protiv koronavirusa bez prethodnog naručivanja. Cijepljenje se provodi cjepivom proizvođača Moderna i Pfizer. Na cijepljenje je potrebno ponijeti zdravstvenu i osobnu iskaznicu. U požeškoj sportskoj dvorani "Tomislav Pirc" cjepljenja su tijekom kolovoza srijedom od 9,00 do 14,00 sati. U Pakracu se cijepi u sportskoj dvorani 12., 19. i 26. kolovoza od 9,00 do 13,00 sati. U Pleternici će cijepljenje biti organizirano 6. i 12. kolovoza u sportskoj dvorani od 8,00 do 12,00 sati.  Punkt za cijepljenje bit će i u Brestovcu 27 kolovoza od 9,00 do 12,00 sati.

Prema podacima Stožera civilne zaštite požeško-slavonske županije cijepljeni prvom dozom moći će preko sustava e-Građani ili u nadležnom HZZO-u (zdravstveno osiguranje) zatražiti EU digitalnu COVID potvrdu 22. dana od primitka prve doze cjepiva i potvrda će im biti valjana 42 dana od prve doze (Pfizer i Moderna), odnosno 84 dana od prve doze (Astrazeneca). Po primitku druge doze, potvrda se može zatražiti odmah te će biti valjana najmanje devet mjeseci. Za cjepivo Janssen koje se prima u jednoj dozi, potvrda se može zatražiti odmah, ali je valjana 21. dan nakon primitka cjepiva i vrijedi devet mjeseci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙