FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Imperial Riviera d.d. - Objava Politike dividendi

Rab (HinaOTS) - IMPERIAL RIVIERA d.d., Jurja Barakovića 2, Rab, OIB: 90896496260 (u daljnjem tekstu: Društvo), temeljem odredbi čl. 496. st. 3. Zakona o tržištu kapitala daje sljedeću obavijest:

Društvo priopćuje medijima i javnosti da je dana 27.07.2021. godine, objavilo Politiku dividendi Imperial Riviera d.d. koju je su smislu članka 141. Pravila Zagrebačke burze d.d. utvrdio Nadzorni odbor Društva, kako slijedi:

Strategija i planovi razvoja Društva predviđaju rast operativnih rezultata te sukladno tome Društvo kao jedan od strateških ciljeva utvrđuje provođenje atraktivne i dugoročno održive politike dividende, prema kojemu će politika dividende:
   - Biti atraktivna i dugoročno održiva; 
   - Predstavljati minimalni prinos dividende od 4 % od cijene dionice kod povećanja temeljnog kapitala, a za razdoblje od narednih pet godina;
   - Osigurati da iznos dividende bude utvrđen ovisno o trenutnim, ali i očekivanim budućim zaradama, investicijskim planovima i financijskom položaju Društva, uzimajući u obzir također slijedeće:
   - Usklađivanje moguće isplate dividende sa sadašnjim i budućim obvezama Društva;
   - kratkoročne i višegodišnje novčane tokove
   - Kapitalne zahtjeve;
   - Situaciju na tržištu kapitala, u turističkom sektoru kao i općenito u ekonomskom okruženju;
   - Također i sve ostale relevantne faktore u datom trenutku.

Odluke uprave i nadzornog odbora Društva kojima se predlaže isplata dividende, kao i odluke glavne skupštine o isplati dividende, biti će u skladu s iznesenom politikom. Statut Društva dopušta isplatu dividende u stvarima i pravima, kao i isplatu predujma dividende. 

U budućnosti Društvo može izmijeniti politiku dividende uvažavajući navedene, ali i druge relevantne čimbenike i okolnosti, uključujući možebitne prigode za rast Društva.

Politika dividendi objavljena je na internetskim stranicama Zagrebačke burze (https://zse.hr) te dostavljena Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga u Službeni registar propisanih informacija (https://www.hanfa.hr/brzi-linkovi/srpi/

Osim na gore navedenim medijima, ova je Informacija objavljena i na internetskim stranicama Društva http://www.imperial-riviera.hr/hr/investitori/objave/. 
 
Napomena o izvoru:
Imperial Riviera d.d. 
Jurja Barakovića 2, 51280 Rab 
Informacije dioničarima:
Petra Bošković
tel.051-667-712
fax: 051-724-728,
e-mail: info@imperial.hr, petra.boskovic@imperial.hr
web: www.imperial-riviera.hr
- end - -

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙