FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Varaždinskoj županiji dva nova slučaja koronavirusa

VARAŽDIN, 22. srpnja 2021. (Hina) - U Varaždinskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a dominaciju je preuzela delta varijanta virusa, priopćili su u četvrtak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin su dvije osobe s težom kliničkom slikom, a u protekla 24 sata oporavilo se pet osoba.

U srijedu je na punktu u varaždinskoj Gospodarskoj školi cijepljena 1141 osoba, a prvu dozu primilo je 437 osoba.

Voditeljica epidemiološke službe županijskog Zavoda za javno zdravstvo Katica Čusek Adamić pojasnila je kako je u Varaždinskoj županiji dominaciju preuzela delta varijanta korona virusa.

„Delta varijanta je puno zaraznija od prethodnih varijanti pa je iz tog razloga karantena, odnosno izolacija za kontakte pozitivnih osoba, vraćena na 14 dana, koliko traje inkubacija”, kazala je Čusek Adamić dodavši da virus uvijek pronalazi osjetljive osobe koje još nisu preboljele bolest ili se nisu cijepile.

Naglasila je kako je pred nama vrlo izazovno razdoblje čiji smjer možemo sami odrediti.

„S vremenom smo bolje upoznali virus, usavršili dijagnostiku, učinili je dostupnijom i otkrili cjepivo”, dodala je i naglasila da je u Varaždinskoj županiji cijepljenje svima dostupno, kako kod liječnika opće medicine, na otvorenim punktovima, u tvrtkama, u udaljenim općinama, tako i cijepljenjem u bolnici ili u Zavodu za javno zdravstvo.

„Ako želimo zdravu i mirnu jesen cijepit ćemo se i dati svoj udio u borbi protiv koronavirusa i vratiti zdravlje u našu županiju”, kaže Čusek Adamić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙