FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osječko-baranjskoj županiji bez novozaraženih osoba

OSIJEK, 13. srpnja 2021. (Hina) - U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji nije bilo novozaraženih osoba koronavirusom, a u Županiji je do sada drugom dozom cijepljeno 32,1 posto ukupnog, odnosno 38,6 posto odraslog stanovništva, objavio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata obrađen je 121 uzorak, a niti jedan nije bio pozitivan. 

Na liječenju u Općoj županijskoj bolnici Našice nalazi se jedna osoba, dok u osječkom KBC-u nema hospitaliziranih pacijenata. U samoizolaciji su 384 osobe.

U proteklih tjedan dana, od 7. do 13. srpnja, policija je provjerila 16 osoba u samoizolaciji i utvrdila dva slučaja kršenja mjere.

Obavljeno je  i 877 nadzora ugostiteljskih objekata, i utvrđeno jedno kršenje propisanih mjera. 

Na današnoj sjednici Stožer je epidemiološku situaciju ocijenio zadovoljavajućom, ali i ponovno naglasio veliku važnost odgovornog ponašanja, provođenja propisanih preporuka i mjera, kao i cijepljenja. 

Redovito cijepljenje se nastavlja, a sljedećeg vikenda bit će opet organizirano cijepljenje bez prethodnog naručivanja, i to u Osijeku 17. i 18. srpnja, te 17. srpnja u Đakovu. 

Na području Osječko-baranjske županije do sada je prvom dozom cijepljeno 38,9 posto ukupnog stanovništva, odnosno 46,8 posto odraslog stanovništva, dok je završnom dozom cijepljeno 32,1 posto ukupnog odnosno 38,6 posto odraslog stanovništva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙