FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Troje novozaraženih u Osječko-baranjskoj županiji

OSIJEK, 6. srpnja 2021. (Hina) - U posljednja 24 sata u Kliničkome bolničkom centru u Osijeku i županijskome Nastavnom zavodu za javno zdravstvo obrađena su 132 uzorka od kojih su tri bila pozitivna na koronavirus, priopćio je u utorak osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Donjeg Miholjca, Semeljaca i Šodolovaca.

U Općoj županijskoj bolnici u Našicama tri su osobe oboljele od covida, a u KBC-u nema oboljelih od te bolesti. U samoizolaciji je 299 osoba.

Od 30. lipnja do 6. srpnja policijski službenici provjerili su 26 osoba u samoizolaciji i utvrdili dva kršenja te mjere - u Dalju i Osijeku. Obavili su i 957 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu su u Belišću utvrdili dva kršenja mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite od 29. lipnja do 5. srpnja obavili su 191 nadzor provođenja epidemioloških mjera u prodavaonicama, ugostiteljskim objektima, uslužnim djelatnostima, trgovačkim centrima, na javnim skupovima, tržnicama, pekarnicama i na sportskim događajima te nisu utvrdili nepravilnosti, priopćeno je iz Stožera.

„Na današnjoj sjednici Stožera razmatrana je aktualna epidemiološka situacija na području županije. Ocijenjena je zadovoljavajućom, uz konstataciju da je i dalje nužno odgovorno ponašanje i provođenje propisanih preporuka te redovite kontrole njihova provođenja. Zaključeno je da se redovito cijepljenje građana protiv koronavirusa nastavlja na ustaljeni način. Nastavit će se i cijepljenje bez prethodnog naručivanja, a o lokacijama i vremenu tog cijepljenja građani će biti obaviješteni“, priopćio je Stožer.  

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙