FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istarska županija i dalje bez novozaraženih

PULA, 6. srpnja 2021. (Hina) - U Istarskoj županiji nastavlja se povoljan epidemiološki trend, a u protekla 24 sata nije potvrđen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite, koji poziva građane županije na cijepljenje. 

"Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 330 uzoraka briseva na COVID-19, i svi su negativni", naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite. U mjerama samoizolacije nalaze se 153 osobe.

U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su dvije osobe.

"Premda Istra stoji bolje od prosjeka Hrvatske, procijepljenost nije onakva kakva smo očekivali da će biti, jer više od 50 posto građana Istarske županije nije još cijepljeno", poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Prema podacima županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo,  u Istri je do 4. srpnja barem jednom dozom cijepljeno 48 posto odraslih osoba, odnosno 40 posto ukupne populacije, dok je u Hrvatskoj taj prosjek 45, odnosno 37 posto.

Za sada smo zadovoljni postignutim obuhvatom s obzirom na procijepljenost u drugim županijama, no želja nam je da se obuhvat cijepljenih i dalje povećava, naglasio je Kozlevac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙