FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pet novozaraženih u Osječko-baranjskoj županiji

OSIJEK, 23. lipnja 2021. (Hina) - U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo obrađeno je 126 uzoraka od kojih je pet bilo pozitivno na koronavirus, izvijestio je u srijedu osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

 

Dvije novopozitivne osobe imaju prebivalište na području općine Šodolovci, a po jedna na području Osijeka te općina Podgorač i Viškovci.

Na bolničkom liječenju nalazi se devet osoba. Troje ih je u KBC-u, a šestoro u Općoj županijskoj bolnici Našice. Niti jedan pacijent nije na respiratoru još od 11. lipnja. U samoizolaciji je 289 osoba. U zadnja 24 sata, kao ni zadnjih 10 dana, nije bilo umrlih osoba, naveli su iz Županijskog stožera.

U proteklih tjedan dana policijski službenici proveli su 32 provjere osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje u Belišću.

Obavili su i 986 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja mjera. Inspektori i službenici civilne zaštite u razdoblju od 15. do 22. lipnja obavili su 149 nadzora provođenja epidemioloških mjera u ugostiteljskim i drugim objektima i nisu utvrdili nepravilnosti.

Uz redovita, nastavak cijepljenja i vikendima

Na tri cijepna punkta, dvorane Zrinjevac i Gradski vrt u Osijeku, te u sportskoj dvorani u Đakovu, prošlog vikenda cijepljeno je još 1.367 osoba koje su se odlučile na primanje prve doze cjepiva bez prethodne najave, rekao je na konferenciji za novinare načelnik Stožera Mato Lukić.

„Uz redovita cijepljenja koja se provode na 13 punktova na području županije preko liječnika opće medicine, i idući vikend, u subotu i nedjelju, nastavlja se masovno cijepljenje. Ovoga puta takvo cijepljenje će se provoditi u dvorani Zrinjevac u Osijeku, a koristit će se cjepiva proizvođača Moderna i Johnson, te pozivam građane da se odazovu“, dodao je Lukić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙