FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Krapinsko-zagorskoj županiji 31,9 posto cijepljenih drugom dozom

KRAPINA, 18. lipnja 2021. (Hina)  - U Krapinsko-zagorskoj županiji nastavljaju se pozitivni trendovi u brojkama vezanim za koronavirus, a županije je prva u Hrvatskoj s 31,9 posto stanovništva cijepljenog i drugom dozom, rečeno je u petak na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite u Krapini.

Vršiteljica dužnosti načelnika krapinsko-zagorskog Stožera, zamjenica župana Jasna Petek, naglasila je da se pozitivni trendovi u nekoliko posljednjih tjedana nastavljaju i dalje.

„Broj novooboljelih na 100.000 stanovnika u proteklih sedam dana je iznosio 11. Prije toga bio je 24, što znači da u tjedan dana imamo pad veći od 50 posto. Prema posljednjem tjednom izvješću HZJZ-a smo na drugom mjestu u Hrvatskoj, ispred nas je samo Istarska županija“, rekla je Petek.

Aktualne brojke još se čekaju

Aktualne današnje brojke još se čekaju, a u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana je šestero hospitaliziranih, među njima jedna osoba na respiratoru. Prošli petak je bilo 12 covid pozitivnih pacijenata.

Postotak pozitivnih testova je 1,4, dok je prije tjedan dana bio 2,6, a još tjedan ranije četiri posto.

Tomislav Jadan, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije, izvijestio je da su prvom dozom cijepljene 41.682 osobe, a drugom 33.077 osoba te da je ukupno utrošeno 74.759 doza cjepiva.

„Prva doza u odnosu na procijepljenost cijelog stanovništva je 40,2 posto. Drugu dozu je primilo 31,9 posto. S ovim postotkom smo prvi po procijepljenosti u odnosu na prosjek Republike Hrvatske koji iznosi 24,9 posto“, rekao je Jadan.

Župan Željko Kolar napomenuo je da pada zainteresiranost za cijepljenje prvom dozom. Podsjetio je da su zbog toga pokrenuli akciju „Protiv korone se cijepi i u toplicama se besplatno okrijepi“. Svi cijepljeni od 7. lipnja. do 15. srpnja moći će se besplatno okupati u pet termi na području Krapinsko-zagorske županije. Vaučer se može koristiti do 31.listopada.

„Da bi ostala ovakva vrlo dobra, neću se usuditi reći odlična, ali vrlo dobra epidemiološka situacija, moramo se nastaviti cijepiti istim intenzitetom“, poručio je Kolar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙