FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Samo tri novozaražena u Osječko-baranjskoj županiji

OSIJEK, 15. lipnja 2021. (Hina) - U Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata obrađeno je 253 uzorka, od kojih su samo tri bila pozitivna na koronavirus, izvijestio je u utorak Županijski stožer civilne zaštite.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Antunovca, Osijeka i Valpova.

„Postotak pozitivnih nalaza u odnosu na ukupan broj testiranih iznosi 1,2 posto te je nastavak povoljnog kretanja epidemiološke situacije na području županije“, konstatirano je na danas održanoj sjednici Stožera.

Na bolničkom liječenju nalazi se 15 osoba. Devet ih je u KBC-u, a šest u Općoj županijskoj bolnici Našice. Nijedan pacijent nije na respiratoru.

U zadnja 24 sata nije bilo umrlih osoba pozitivnih na koronavirus, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 396 osoba.

U proteklih tjedan dana policijski službenici proveli su 38 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili pet kršenja, i to tri u Osijeku te po jedno u Dalju i Belišću.

Obavili su i 825 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu su utvrdili dva kršenja mjera, obadva u Valpovu.  Inspektori i službenici civilne zaštite u razdoblju od 8. do 15. lipnja obavili su 201 nadzor provođenja epidemioloških mjera u ugostiteljskim i drugim objektima, svatovima i javnim okupljanjima i nisu utvrdili nepravilnosti.

Dobar odziv na cijepljenje bez najave 

„Prošlog vikenda imali smo prvo cijepljenje pacijenata bez najave i izuzetno smo zadovoljni odazivom na svih sedam punktova. Cijepljeno  je 3.814 osoba. Cijepljenje bez najave se nastavlja i idući vikend na punktovima u dvoranama Gradski vrt i Zrinjevac u Osijeku, te u dvorani u Đakovu. Na ostalim punktovima provodit će se cijepljenje onih koji su naručeni za primanje druge doze cjepiva“, rekao je na konferenciji za novinare načelnik županijskog Stožera Mato Lukić.

Naglasio je da procijepljenost građana s prvom dozom cjepiva na području županije iznosi 43,9 posto, a 18,7 posto s drugom dozom, dok je  državni prosjek procijepljenosti prvom dozom 42,2 posto.

“Dosad je tijekom jednog tjedna najviše cijepljeno 12.500 osoba, što je potom umanjeno na devet tisuća, no sada je opet povećana zainteresiranost građana te smo u tjedan dana uspjeli cijepiti 12 tisuća osoba“, rekao je Lukić.

Dodao je kako se konstantno brine za sva područja županije, pa i ona ruralna područja na koja su se slale potrebne doze cjepiva u tamošnje ambulante županijskog Doma zdravlja. „Ukoliko se ukaže potreba, angažirat će se i mobilni autobus za cijepljenje“, najavio je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙