FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veliki odaziv na cijepljenje bez najave u Osječko-baranjskoj županiji

OSIJEK, 14. lipnja 2021. (Hina) - Tijekom vikenda, 12. i 13. lipnja, na području Osječko-baranjske županije na sedam punktova organiziranih za one koji su se odlučili cijepiti protiv koronavirusa, a nemaju dogovoren termin, cijepljeno je 3.814 osoba, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Načelnik Stožera Mato Lukić ocijenio je kako je stanovništvo očito svjesno prednosti koje donosi cijepljenje protiv koronavirusa, pa „možemo biti zadovoljni odazivom na svim cijepnim mjestima“.

„Sutra ćemo na sjednici Stožera odlučiti kada i na kojim mjestima će se ponovno organizirati cijepljenje na koje se može doći bez prethodne najave. Dovoljno je ponijeti zdravstvenu iskaznicu, a djeca starija od 12 godina koja se žele cijepiti trebaju doći u pratnji roditelja“, rekao je Lukić.

Ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Nataša Turić kazala je kako je na području županije cijepljeno 43 posto stanovništa. 

„Samo u cijepljenju bez prethodnog najavljivanja tijekom protekla dva dana na punktu Gradski vrt u Osijeku cijepljeno je 949 osoba, u dvorani Zrinjevac 703, u Đakovu 870, u Belom Manastiru 400 , Našicama 366, Valpovu 340 te u Čepinu 186. Svi su primili cjepivo Pfizer“, rekla je Turić.

U zadnjih 24 sata ukupno je obrađeno 34 uzorka od kojih je samo jedan bio pozitivan na koronavirus, a novopozitivna osoba je iz Osijeka. Na bolničkom liječenju je 18 osoba, od čega 12 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i šest u Općoj županijskoj bolnici Našice. Niti jedan pacijent nije na respiratoru, a nema ni preminulih. U samoizolaciji na području županije je 445 osoba, priopćio je Stožer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙