FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Krapinsko-zagorskoj županiji zaražene nove tri osobe

ZABOK, 28. svibnja 2021. (Hina) - U Krapinsko-zagorskoj županiji tri su nove osobe zaražene koronavirusom u protekla 24 sata, a zatvara se Covid odjel u Specijalnoj bolnici u Krapinskim Toplicama, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Oporavilo se 27 osoba, trenutno je aktivno 128 slučajeva zaraze, a u samoizolaciji je 206 osoba.

Načelnica županijskog Stožera Jasna Petek pozdravila je smanjenje broja novozaraženih te pad broja hospitaliziranih.

Broj novooboljelih na 100.000 stanovnika u proteklih sedam dana iznosi 37, prošli petak je bio 110, a prije dva tjedna 163, rekla je Petek.

"Prije dva tjedna na bolničkom liječenju bilo je 57 osoba, a prošli tjedan 32. Prosječno smo u proteklom tjednu imali 27 hospitaliziranih pacijenata, dok je taj prosjek prije tjedan dana iznosio 44", kazala je.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana na liječenju je 21 pacijent pozitivan na covid-19, među kojima je pet na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice još su tri pacijenta.

"U ovom trećem valu, a našem drugom otvaranju COVID odjela u bolnici, prošlo je ukupno 55 pacijenata. Jedna osoba je preminula, svi ostali su otpušteni kući", kazala je ravnateljica te bolnice Željka Žnidarić.

Ravnatelj krapinsko-zagorskog Zavoda za javno zdravstvo Tomislav Jadan izvijestio je da su prvom dozom cijepljene 36.372 osobe, a drugom dozom 15.498 osoba.

"Prvu dozu je primilo 29,2 posto stanovništva, a prva doza u odnosu na odraslo stanovništvo je na 35 posto. Možemo primijetiti da smo lagano došli do one faze kad imamo daleko više cjepiva na raspolaganju nego što je zainteresiranih", rekao je Jadan.

Župan Željko Kolar najavio je nastavu u školi do kraja školske godine.

"Imamo ukupno 15 zaraženih učenika. Samo je jedan djelatnik škola zaražen, a jedan je u samoizolaciji. To su odlični rezultati i zbog toga svi učenici osnovnih i srednjih škola do kraja školske godine idu po modelu A", kazao je Kolar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙