FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Škoro Zagrepčanima: Ne dopustite jednoumlje zeleno-lijeve koalicije

ZAGREB, 28. svibnja 2021. (Hina) - Kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Miroslav Škoro u petak je pozvao Zagrepčane da ga u nedjelju, u drugom krugu izbora, izaberu za gradonačelnika kao predstavnika demokršćanske opcije i ne dopuste da Zagrebom zavlada jednoumlje zeleno-lijeve koalicije.

"Ne bi bilo dobro da se ustroji vertikala jednoumlja u Zagrebu sa Skupštinom u kojoj je zeleno-lijeva koalicija u gotovo apsolutnoj poziciji vlasti i gradonačelnikom iz te opcije. Izgubit će se svaka mogućnost kontrole bilo kakvih procesa u Gradu Zagrebu", poručio je Škoro zadnji dan dvotjedne kampanje.

Istaknuo je da dolazi s demokršćanskog i konzervativnog političkog spektra, da nije obilježen korupcijom i klijentelizmom kao, kako je rekao, njegov protukandidat Tomislav Tomašević i platforma Možemo!.

Nedjeljni drugi krug lokalnih izbora ocijenio je referendumom te naglasio kako je svaki glas bitan da bi se  prekinuo postojeći lanac korupcije i klijentelizma. 

Na konferenciji za novinare ispred Gradske uprave, okružen članovima stranke i koalicijskim partnerima, Škoro je prokomentirao i sve ono što se događalo zadnja dva tjedna u domaćem medijskom prostoru, ocijenivši to nezapamćenim ne samo u Hrvatskoj, nego i u Europi i svijetu.

Rekao je da su ga optužili za "huškanje" samo zato što je inzistirao na istini te da su njegov protukandidat Tomašević i platforma Možemo! izrasli iz situacije u kojoj su se "okrenule stotine milijuna kuna".

Prozvao je i medije da su "gotovo jedinstveno" stali na Tomaševićevu stranu te ocijenio da se dogodilo nezapamćeno uključivanje vrlo visokih i odgovornih struktura u kampanju.

"To je nezapamćeno da se netko s razine predsjednika države ili vlade u bilo kojoj zemlji očituje po pitanju lokalnih izbora. To bi svugdje bio prvorazredni skandal, no kod nas je to normalno i nije huškanje", ustvrdio je Škoro.

Osvrnuo se i na optužbe vezane za suradnju s agencijom McElit kao vlasnicom domena s koje su stizale razne kontroverzne poruke i lažne vijesti.

"Ta je agencija inače radila i za Most i za HDZ i za pokojnog Milana Bandića. To je agencija koja legitimno posluje u Hrvatskoj i mi smo platili da odradi legitimne radnje - zakup na društvenim mrežama i slično", rekao je Škoro.

Istaknuo je da je njegov tim te novce potrošio u Hrvatskoj i platio hrvatskim agencijama, dok je platforma Možemo! "slala novac direktno u Srbiju jer im naše PR tvrtke nisu bile dobre".

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙