FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petračić iskazao nezadovoljstvo zbog gradnje zida na Foginovom kupalištu

KARLOVAC, 26. svibnja 2021. (Hina) - Kandidat za gradonačelnika Karlovca Davor Petračić u srijedu je na konferenciji za novinare uz rijeku Koranu iskazao nezadovoljstvo odlukom gradske administracije, koja je izdala građevinsku dozvolu za zid na Foginovom kupalištu, "neprocjenjivom biseru grada".

Riječ je o zidu koji se naziva “vodnom građevinom”, a investitor njome želi zaštititi hotel od poplava. Petračić je najavio da će, kada nakon izbora preuzme dužnost gradonačelnika, postupiti prema volji većine građana iskazanoj peticijom i pokušati zaustaviti gradnju zida.

Petračić je nezavisni kandidat kojeg podupire SDP.

Koje će konkretne postupke povući, zasad ne zna jer mu još nije dostupna dokumentacija, a najprije će, kako je rekao, razgovarati s investitorom.

“No, ovo je zemljište neprocjenjivo, neponovljivo, karlovački biser, turistička razglednica i ne možemo dozvoliti da bude izloženo samovolji pojedinaca. Grad je trebao odbiti zahtjev za građevinskom dozvolom, ali on, štoviše, nije postavio nikakve uvjete iako je bio stranka u postupku kod izdavanja dozvole i oni koji su odlučivali znali su da je tu bio hotel koji je besprijekorno funkcionirao uz rijeku, sve do ratne devastacije”, rekao je Petračić.

Nevjerojatno je da investitor koji je dobio dozvolu za gradnju hotela sada gradi i 'vodnu građevinu', zid koji će ponegdje biti i viši od dva metra, i to na cijeloj granici parcele, što će, rekao je Petračić, biti užasno ružan zid, potpuno neprimjeren za taj najljepši karlovački okoliš, gdje bi  hotel trebao biti pristupačan svima, a uz njega plaža, a ne zid.

Petračić smatra da bi Korana zbog zida za visokog vodostaja mogla učiniti štetu jer bi imala sužen protok. Voda se ne bi mogla razliti livadom kao sada pa bi ugrožavala Karlovac.

Pozvao je sve birače da izađu na izbore, pogotovo mlade kao najugroženiju skupinu koja odlazi iz Karlovca na štetu svih, i to zato što ih politika čini neravnopravnima u životu, i da mu daju priliku da popravi situaciju kako bi Karlovac bio grad poduzetnika, mladih i grad dolaženja, a ne odlaženja.

“Svi znamo da se u gradskom sustavu u Karlovcu ljudi zapošljavaju na temelju poznanstava i stranačke pripadnosti, što ćemo promijeniti ako u nedjelju dobijemo povjerenje birača”, rekao je Petračić i obećao transparentnu politiku i jednaka prava za sve.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙