FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osječko-baranjskoj županiji troje umrlih i 14 novozaraženih

OSIJEK, 23. svibnja 2021. (Hina) - Od posljedica zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata umrle su tri osobe s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđeno je 14 novih slučajeva zaraze, objavio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvu u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 216 uzoraka, od kojih je 14 bilo pozitivno na koronavirus.
Dvije novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka i Đurđenovca, dok je u ostalih deset mjesta potvrđen po jedan slučaj zaraze.

Umrle su tri osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 60 do 83 godine, priopćio je Stožer.

Na bolničkom liječenju nalazi se 71 osoba oboljela od covida-19, i to 49 u osječkom KBC-u, od kojih je devet na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 22 pacijenta s tim oboljenjem.

Na području Županije u samoizolaciji se trenutno nalaze 710 osobe, a policijski službenici proveli su 14 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili su dva kršenja te mjere te jedno kršenje roka za tranzit od 12 sati za stranog državljana.

Obavili su i 157 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera, a imali su jedno postupanje u Osijeku, povodom organiziranja privatnog okupljanja protivno odlukama Nacionalnog stožera Civilne zaštite, izvijestili su u osječko-baranjskom Stožeru.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙