FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Beroš sudjelovao u cijepljenju u Rijeci

RIJEKA, 21. svibnja 2021. (Hina) - Ministar zdravstva Vili Beroš u petak je sudjelovao u cijepljenju protiv covida-19 u Rijeci te je tom prigodom ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Vladimir Mićović naveo da se u toj županiji približava brojci od 90 tisuća cijepljenih prvom dozom.

 Drugom dozom cijepljeno je između 32 i 33 tisuće stanovnika te županije, dodao je. Tako je dosad cijepljeno 36 posto odraslog stanovništva županije i 13 do 14 posto drugom dozom, izvijestio je. Mićović je istaknuo da će se tijekom petka na cijepnom mjestu u Centru Zamet cijepiti 2000 do 2500 građana.

 Ministar Beroš je ocijenio da je u Centru zamet sjajna organizacija, uz brojne volontere Crvenog križa. "Sve ide kako treba i ponosan sam na ovakvu organizaciju. Diljem Hrvatske zdravstveni sustav pokazuje zavidnu organizaciju cijepljenja", ustvrdio je ministar.

 Aplicirano je do sad u  Hrvatskoj 1,5 milijuna doza cjepiva, a cijepljeno je preko 1,1 milijun građana. Dinamiziramo i nadalje cijepljenje, tako da je proteklog dana, 20. svibnja, cijepljeno najviše građana do sad u jednom danu, njih preko 57 tisuća", naglasio je.

 Ministar zdravstva rekao je da će se, ako se nastavi u tom tempu, doseći ciljana razina procijepljenosti i omogućiti lakši život i povratak na staro normalno te će se virus otjerati u povijest.

 Naglasio je da cjepiva ima dovoljno, dodajući da je za to zaslužna hrvatska Vlada. "Najvažnije je da građani prepoznaju potrebu cijepljenja", zaključio je Vili Beroš. 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙