FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Krapinsko-zagorskoj županiji 25 novooboljelih, umrla jedna osoba

ZABOK, 21. svibnja 2021. (Hina) - U Krapinsko-zagorskoj županiji evidentirano je 25 novih osoba pozitivnih na koronavirus, a jedna je osoba umrla, rečeno je u petak na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.

Načelnik Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek kazao je da se oporavilo 27 osoba, trenutni broj aktivnih slučajeva je 233, a u samoizolaciji se nalaze 374 osobe.

„U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalaze se 22 pacijenta, među kojima su tri na respiratoru. Na covid odjelu u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice je 10 osoba“, rekao je Ferek-Jambrek.

Tomislav Jadan, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo, iznio je podatak o dosad cijepljene 37.192 osobe, od toga drugom dozom 11.522.

„U odnosu na ukupan broj stanovnika u našoj županiji, prvom dozom je procijepljeno 29,9 posto stanovništva, a u odnosu na ukupno odraslo stanovništvo smo na 35,8 posto“, kazao je Jadan dodavši da ih to svrstava na treće mjesto u Hrvatskoj.

Najavio je novih 6480 doza cjepiva za idući tjedan, a kako su obiteljski liječnici iskazali potrebu za 4500 doza cjepiva, ostat će ih 1800 za one koji se još nisu prijavili.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar izvijestio je da Anđelko Ferek-Jambrek, nakon lokalnih izbora, više neće biti načelnik županijskog Stožera civilne zaštite te mu zahvalio na dosadašnjem vođenju.

„Njegovu ulogu će kao dosadašnja zamjenica načelnika preuzeti Jasna Petek, s obzirom da sam ja danas službeno počeo svoj treći mandat, sukladno zakonu u roku od 30 dana imenovat ću novi stožer i novog načelnika“, najavio je Kolar.

Na konferenciji je rečeno i da je Krapinsko-zagorska županija nastavila s donacijama za rodilište Opće bolnice Zabok, a ovoga puta radi se o porođajnom stolu vrijednom 136.000 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙