FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP Marušiću (HDZ): Javno obznaniti tko je foteljama uvjetovao podršku

BJELOVAR, 20. svibnja 2021. (Hina) - Bjelovarsko-bilogorski SDP poručio je u četvrtak u priopćenju kandidatu HDZ-a i HSLS-a za župana Marku Marušiću da "javno obznani tko mu je podršku u drugom krugu izbora za župana uvjetovao direktorskim foteljama".

Marušić je SDP i Domovinski pokret jučer optužio „za najbesramniju političku trgovinu u više od 30 godina političkog života u Hrvatskoj". Te su stranke s Damirom Bajsom potpisale programsku koaliciju, a DP je poslije obrazložio da se radilo samo o programskoj podršci Bajsu vezanoj uz poljoprivredu, a ne i podršci njemu u drugom krugu izbora za župana. 

Marušić je u jučerašnjem priopćenju napisao da je u zamjenu za potporu u drugom krugu, ako pobijedi,  trebao pristati dati neka direktorska mjesta županijskih poduzeća. "Naravno, odbio sam to s gnušanjem. Moj odgovor je jasan od prvoga dana, radije ću izgubiti izbore, nego se valjati u blatu političke trgovine", istaknuo je jučer Marušić.

SDP mu danas poručuje da „svaki pokušaj političke trgovine po načelu podrška za fotelje i pozicije zaslužuje najoštriju osudu i treba biti kažnjen po zakonu", kako onaj koji je tražio, tako i onaj koji na to pristaje. 
"SDP najoštrije osuđuje takve radnje i stojimo iza svojih riječi da to nismo, unatoč konstrukcijama 'neovisnih' medija i političkih aktera, uradili kada smo dali podršku županu Damiru Bajsu za drugi krug izbora. Tko god ima saznanja da ne govorimo istinu, neka to javno kaže jer javnost ima pravo znati”, pozivaju iz SDP-a i Marušiću odaju priznanje jer je napisao da je s gnušanjem odbio nezakonitu ponudu.

„Vaša je obveza prema sveukupnoj hrvatskoj javnosti, a posebno prema biračima Bjelovarsko-bilogorske županije da javno obznanite tko je taj koji nudi podršku i traži fotelje jer javnost ima pravo znati. Budite taj koji će prekinuti ovakvu praksu i javnim imenovanjem te osobe osudite političku trgovinu. Birači će vas nagraditi, sigurni smo”, pozivaju Marušića iz SDP-a.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙