FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurskoj županiji novih 35 zaraženih osoba

ČAKOVEC, 20. svibnja 2021. (Hina) - U Međimurju je u zadnja 24 sata zaraza koronavirusom potvrđena kod 35 osoba od ukupno 223 testiranih ili 15,7 posto, a padaju i brojke incidencije te aktivnih slučajeva zaraze, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

"U proteklih tjedan dana udio pozitivnih je 17,7 posto, u odnosu na tjedan ranije kada je bio 24,7 posto. Sedmodnevna incidencija je s 345 pala na 214, a 14-dnevna sa 771 na 559", rekao je međimurski župan Matija Posavec na konferenciji za novinare.

Napomenuo je da su u županiji prije tjedan dana imali 451 aktivan slučaj zaraze, a danas ih je 315.

Pomoćnik ravnatelja čakovečke Županijske bolnice Igor Šegović rekao je da su trenutno u bolnici 62 pacijenta zaražena koronavirusom.

"Primjećujemo pad broja hospitaliziranih oboljelih. U posljednja 24 sata imamo šest prijema i dvanaest otpusta iz bolnice. Jedna osoba je na invazivnoj ventilaciji", kazao je Šegović.

Načelnik međimurskog Stožera civilne zaštite Josip Grivec izvijestio je da je prvom dozom cijepljeno 37,7 posto stanovništva starijeg od 18 godina, a očekuju da će uskoro procijepiti polovicu stanovništva.

Diana Uvodić-Đurić iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo navela je da se epidemiološka situacija polako, ali sigurno smiruje i popravlja, što je rezultat i odgovornog ponašanja građana te procijepljenosti po kojoj je Međimurje drugo u Hrvatskoj.

Epidemiologinja Višnja Smilović kazala je da su utrošili više od 42.000 doza svih cjepiva, da je drugom dozom cijepljeno jpreko 9000 ljudi, 10,3 posto stanovništva starijeg od 18 godina, a barem jednu dozu primilo je 33.000 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙