FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bajs s minimalnom razlikom u 2. krug s HDZ-ovim Marušićem

BJELOVAR, 17. svibnja 2021. (Hina) - Aktualni bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs koji je u 1. krugu izbora za župana dobio oko 900 glasova više od kandidata HDZ-a i HSLS-a Marka Marušića, u ponedjeljak je rekao da će pobijediti u 2. krugu, a Marušić je ocijenio kako su građani potvrdili da je vrijeme za promjene.
 

Kandidat koalicija NL Damir Bajs, HSU, SU, BUZ, HNS, Demokrati, Reformisti, NSH, Glas, HSS Braće Radić i HSS u prvom krugu lokalnih izbora u nedjelju dobio je 38,55 posto glasova, a kandidat koalicije HDZ i HSLS Marko Marušić (HDZ) 36,63 posto.

Bajsova koalicijska lista za Županijsku skupštinu dobila je najviše glasova, 32,51 posto,  HDZ-ova s nositeljem Marušićem 29,87 posto, a HSLS-ova lista nositelja Daria  Hrebaka 15,97 posto.

Na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak Damir Bajs proglasio je pobjedu u prvom krugu izbora za župana te kazao da očekuje pobjedu i u drugom krugu,.

„Rezultati izbora jasno pokazuju da sam iz samoizolacije pobijedio u prvom krugu izbora, ali i da je naša županijska zajednička lista također pobjednik prvog kruga", rekao je. To znači, ustvrdio je Bajs,  "da su građani županije prepoznali siguran i pouzdan način vođenja županije koja je po ulaganjima u školstvo i zdravstvo među vodećima u Hrvatskoj”.

Poručio je da 'u drugom krugu izbora očekuje pobjedu građanske Hrvatske nad HDZ-om'.

Marušić (HDZ): Građani potvrdili da je vrijeme za promjenu 

HDZ-ov Marko Marušić sinoć je komentirao neslužbene rezultate izbora, naglasivši  kako su građani Bjelovarsko-bilogorske županije potvrdili da je vrijeme za promjenu.

„Vrijeme je za županiju koja će krenuti naprijed i iz koje se neće odlaziti. Županiju koja će se s dna dignuti među razvijene dijelove Hrvatske”, zaključio je Marušić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙