FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osječko-baranjskoj županiji umrle dvije osobe, 37 novooboljelih

OSIJEK, 15. svibnja 2021. (Hina) - Od posljedica zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata umrle su dvije osobe s područja Osječko-baranjske županije, u dobi od 75 i 79 godina, a potvrđeno je 37 novozaraženih osoba, objavio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađena su 272 uzorka, od kojih je 37 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše novooboljelih osoba, njih 14, ima prebivalište na području grada Osijeka te tri na području grada Našica, dok je u ostalim mjestima potvrđen manji broj novozaraženih osoba, priopćio je Stožer.

 Na bolničkom liječenju nalazi se 119 osoba koje su oboljele od covida-19, i to 90 u osječkom KBC-u, od kojih su 28 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 29 pacijenta s tim oboljenjem.

Na području Županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 977 osoba.
Policijski službenici proveli su 14 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili dva kršenja ove mjere, od kojih jedno u Osijeku, nakon dojave građana, a drugo na graničnom prijelazu Erdut, gdje je jedna strana državljanka prekršila rok za tranzit od 12 sati. U oba slučaja uručeni su im prekršajni nalozi.

U 119 obavljenih nadzora ugostiteljskih objekata, nisu utvrđena kršenja propisanih mjera, navodi osječko-baranjski Stožer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙