FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka- Borzan dala podršku Marku Filipoviću

RIJEKA, 5. svibnja 2021. (Hina) - Zastupnica SDP-a u Europskom parlamentu Biljana Borzan u srijedu je u Rijeci dala podršku Marku Filipoviću (SDP) u kandidaturi za gradonačelnika Rijeke.

 Borzan je ocijenila da je Filipović osoba kakva Riječanima treba za gradonačelničku poziciju, jer je dovoljno mlad i svjež, ali s dovoljno iskustva i može djelovati od prvog dana kao gradonačelnik, bez potrebe za prilagodbom.

 Ocijenila je da je Rijeka grad koji može biti primjer mnogim drugima. Vidi se da koristi sve potencijale, od lokalnih, preko nacionalnih do europskih. Ovako uspješan grad u svakom pogledu izaziva ponekad i ljubomoru, rekla je Borzan. Rekla je da je važno zadržati taj kontinuitet, ali uz svježinu koju donosi Filipović.

 "Rijeka je u osam godina članstva Hrvatske u EU iskoristila to maksimalno. Povukli smo gotovo 300 milijuna eura iz europskih fondova i time su obnovljene škole i dječji vrtići, uloženo je u art kvart Benčić, kao najveću investiciju u kulturi od osamostaljenja Hrvatske", istaknuo je Marko Filipović. Novce iz europskih fondova koristila su i riječka komunalna društva, zahvaljujući dobro pripremljenim projektima, rekao je. 

 Filipović je dodao da Rijeku u sljedećem razdoblju očekuje ulaganje u vodovod i kanalizaciju vrijednosti 1,7 milijardi kuna, ulaganje Energa od 80 milijuna kuna, izgradnja sortirnice i novog sustava zbrinjavanja otpada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙