FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nove 72 zaražene osobe i dvije umrle u Međimurju

ČAKOVEC, 30. travnja 2021. (Hina) - Nove 72 osobe zaražene su koronavirusom, a dvije su umrle u Međimurskoj županiji u protekla 24 sata, priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite koji je donio preporuke da se školska nastava održava po modelu koji se dosad primjenjivao.

Umrla su dvojica muškaraca u dobi od 87 i 77 godina.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u protekla 24 sata obrađen je 221 uzorak od čega je evidentirano 68 pozitivnih nalaza, što je 30,7 posto pozitivnih od broja testiranih.

Obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima evidentiran je jedan pozitivan nalaz, dok je iz drugih županija javljeno o tri pozitivna slučaja osoba s prebivalištem ili boravištem u Međimurju.

U protekla 24 sata oporavilo se 90 osoba, pa su u županiji trenutno aktivna 652 slučaja zaraze.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 81 pacijent pozitivan na covid-19, a sedam ih je primljeno u bolnicu u zadnja 24 sata.

Otpušteno je deset pacijenata, a četiri su na invazivnoj respiraciji.

S obzirom na epidemiološku situaciju u županiji, a uvažavajući stav Epidemiološke službe, županijski Stožer donio je preporuku da se nastava u osnovnim i srednjim školama tijekom sljedećeg tjedna nastavi po modelu koji se dosad primjenjivao.

Za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole prema A modelu nastave, dakle u školi, a za učenike od 5. do 8. razreda prema C modelu nastave, odnosno online. Učenici srednjih škola nastavili bi rad u mješovitom modelu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙