FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Filipović predstavio kandidatkinje za zamjenice gradonačelnika Zagreba

ZAGREB, 27. travnja 2021. (Hina) - Kandidat HDZ-a, HSLS-a i HSU-a za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović predstavio je u utorak kandidatkinje za zamjenice gradonačelnika Ivu Hraste-Sočo i Mirjanu Kujundžić Tiljak.

Hraste-Sočo bit će zadužena za područje kulture i obnovu, a Kujundžić Tiljak za zdravstvo i obrazovanje, najavio je Filipović podsjetivši kako je obećao da će se zalagati za što više žena na upravljačkim pozicijama u gradskoj upravi. 

Hraste-Sočo, posebna savjetnica ministrice kulture i bivša zamjenica ministra kulture u vrijeme Zlatka Hasanbegovića, poručila je da su joj kultura i umjetnost u Zagrebu od posebne važnosti. 

“Poticanje razvoja kulture, briga o umjetnicima, očuvanje i obnova kulturne baštine u Zagrebu će biti prioriteti programa”, kazala je dodavši da će se posebno brinuti o transparentnosti u financiranju i zapošljavanju u gradskim ustanovama s područja kulture te na upravljačkim pozicijama.

Kujundžić Tiljak, profesorica na Medicinskom fakultetu i ravnateljica Škole narodnog zdravlja "Andrija Štampar", istaknula je kako će se zalagati za pristupačniju i kvalitetniju zdravstvenu skrb, kao i bolju organizaciju obrazovanja.

Filipović: Raspisivanje natječaja za Dinamov stadion jeftini populizam

Filipović je komentirao objavu izvješća o donacijama predizborne kampanje nezavisne kandidatkinje Vesna Škare Ožbolt, u kojem su vidljive donacije od veljače do travnja ove godine. 

“Bilo bi svakako zanimljivo vidjeti, s obzirom da je u kampanji od osmog mjeseca do danas, tko joj financira kampanju od tada”, kazao je Filipović, ali nije želio komentirati objavljeni video u kojemu Škare Ožbolt, otvarajući sef, odgovara na njegove prozivke o netransparentnosti financiranja kampanje. 

Nakon što je obnašateljica dužnosti gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević raspisala natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja stadiona Maksimir - SRC Svetice, Filipović je poručio da nikakva parcijalna rješenja nisu dobra.  

“Raspisivati natječaj samo mjesec dana prije izbora jeftini je populizam”, rekao je. 

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙