FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osječko-baranjskoj županiji 107 novozraženih, dvoje umrlo

OSIJEK, 24. travnja 2021. (Hina) - U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo obrađeno je 348 uzoraka od kojih je 107 bilo pozitivno na koronavirus, a umrle su dvije osobe, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Kako navode, 38 novopozitivnih je s područja Osijeka, deset s područja Đakova, devet iz Belog Manastira, sedam iz Čepina, šest iz Našica, te po pet iz Belišća, Petrijevaca i Valpova. Po dvije su s područja Bilja, Đurđenovca, Gorjana, Šodolovaca i Viškovaca, a po jedna s područja Bizovca, Darde, Donjeg Miholjca, Drenja, Erduta, Kneževih Vinograda, Koške, Petlovca, Podgorača, Punitovaca, Satnice Đakovačke i Strizivojne.

„Na bolničkom liječenju nalazi se 131 osoba. Njih 97 liječi se u KBC-u, od kojih je 25 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 34 pacijenta. Preminule su dvije osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 72 i 95 godina. Na području županije u samoizolaciji je 1.458 osoba“, priopćio je Stožer.

Policijski službenici obavili su sedam provjera osoba u samoizolaciji te utvrdili dva kršenja i to u Osijeku i Belom Manastiru. Obavili su i 129 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenja mjera.

Imali su i dva postupanja u dva stana u Osijeku povodom organiziranja privatnih okupljanja koja su protivna odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite o privatnom okupljanju od najviše deset osoba iz najviše dva kućanstva. Organizatorima okupljanja uručeni su prekršajni nalozi prema odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙