FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurju se pogoršava epidemiološko stanje - 102 nova slučaja

ČAKOVEC, 23. travnja 2021. (Hina) - Epidemiološka situacija u Međimurju se pogoršava, a u protekla 24 sata potvrđena su 102 nova slučaja zaraze koronavirusom, rečeno je u petak na konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite u Čakovcu.

Prema podatcima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 247 uzoraka te je potvrđeno 97 novozaraženih koronavirusom u Međimurskoj županiji, što je 39,3 posto testiranih.

Brzim antigenskim testom potvrđena su dva pozitivna slučaja, a iz drugih županija javljeno o tri pozitivne osobe s prebivalištem ili boravištem u Međimurju.

U protekla 24 sata oporavile su se 84 osobe, a pozitivno je 676 ljudi.

U Županijskoj bolnici u Čakovcu liječi se 85 pacijenata, u protekla 24 sata hospitalizirano ih je 14 i otpušteno pet, a tri su pacijenta na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema umrlih od covida.

Ravnatelj bolnice Tomislav Novinščak rekao je da su na bolničkom liječenju ljudi različite dobi.

„Gotovo pola ljudi naše bolnice zbrinjava covid pacijente“, rekao je Novinščak, ističući kako je dobro da je u tjedan dana bio samo jedan smrtni slučaj.

Diana Uvodić Đurić iz međimurskog Zavoda za javno zdravstvo iznijela je podatak o 13.951 zaraženoj osobi od početka epidemije.

„Naša sedmodnevna incidencija iznosi 540, a 14-dnevna incidencija je 1012, što nas svrstava u sam vrh hrvatskih županija“, rekla je Uvodić Đurić.

Epidemiologinja Lidija Vrbanec Megla rekla je kako im je najavljeno da će sljedećih dana dobivati veće količine cjepiva.

„Mi ćemo dobivati od sljedećeg tjedna negdje oko 3100 doza", istaknula je, dodajući da će im dalje na tjedan stizati od pet do šest tisuća doza, a do kraja lipnja dobit će ukupno 57.000 doza Pfizera i Moderne.

Istaknula je da bi tako u Međimurju moglo biti procijepljeno do 45 tisuća osoba u dobi iznad 16 godina, što je oko 50 posto stanovništva.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Blaženka Novak rekla je da je ravnateljima škola preporučeno da se nastava i sljedećeg tjedna za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole te za maturante održava u školi, a za ostale na daljinu.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙