FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen HDZ-ov program upravljanja gradom Karlovcem

KARLOVAC, 22. travnja 2021. (Hina) - Kandidat za karlovačkoga gradonačelnika Damir Mandić i kandidatkinja za njegovu zamjenicu Ivana Fočić predstavili su u četvrtak u zgradi HDZ-a u Karlovcu izborni program, a Mandić je najavio smanjenje prireza s 12 na devet posto.

Kandidate je poduprla županica i kandidatkinja za još jedan mandat na toj dužnosti Martina Furdek Hajdin.

Govoreći o svojem radu proteklih godina i radu gradonačelnika Damira Mandića, podsjetila je da su surađivali u zajedništvu, dodajući kako vjeruje da će surađivati i sljedeće četiri godine udružujući znanje, vještine i motivaciju u funkcioniranju gradskoga i županijskog sustava.

“Iza nas nisu samo riječi, nego i djela, mirno možemo stati pred građane i reći da znamo raditi svoj posao”, rekla je Furdek Hajdin.

Istaknula je da je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Ivana Fočić tijekom obnašanja dužnosti direktorice Toplane i sada Inkasatora racionalizirala poslovanje i građanima pružila kvalitetniju javnu uslugu.

Glavne odrednice programa HDZ-a za sljedeći mandat za grad Karlovac predstavio je Damir Mandić, koji je najavio realizaciju kapitalnih projekata jer je, kako je rekao, “sada trenutak kada će se uz europski novac promijeniti lice Karlovca” te riješiti problem javnog prijevoza i privesti svrsi dvorana Hrvatskog doma, a geotermalni vrelovod bit će gotov ili u izgradnji.

“Ići ćemo sa smanjenjem prireza s 12 na devet posto i sa smanjenjem poreza na potrošnju s tri na dva posto s namjerom da, primjerice, ugostitelji umanjeni iznos ulože u svoj posao”, rekao je Mandić.

Govoreći o velikim komunalnim projektima, najavio je, uz radove na obrana od poplave koji već traju i skoro potpisivanje ugovora za radove uz Kupu, gradnju drugog kolosijeka pruge Hrvatski Leskovac - Karlovac i trećeg traka autoceste s novim čvorištem za izlaz u Karlovac, što će pogodovati razvoju poslovne zone Selca.

Mandić je najavio i rad svih škola u jednoj smjeni i dovoljan broj mjesta u dječjim vrtićima za svu djecu bez obzira na to rade li im roditelji, što će se postići gradnjom nove škole i novoga dječjeg vrtića u bivšoj vojarni Luščiću. Oba će se projekta moći financirati novcem iz Fonda za oporavak.

Fočić je istaknula kako žele da se unaprijede procesi i sustav upravljanja i da im je na prvome mjestu “dostupnost usluga po mjeri građana, što će se postići "objedinjavanjem sadašnjih procesa s implementacijom novih i modernih rješenja u sustavu pružanju usluga, uglavnom na jednom mjestu”.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙