FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komes (HDZ): Petrinjske ruševine čekaju da se gradonačelnik Dumbović probudi

PETRINJA, 17. travnja 2021. (Hina) - HDZ-ova kandidatkinja za petrinjsku gradonačelnicu Magdalena Komes u subotu je prozvala aktualnog gradonačelnika Darinka Dumbovića za potpuni zastoj u obnovi grada nakon potresa, ističući kako ga petrinjske ruševine čekaju da se probudi.

"Petrinjske ruševine čekaju, a uglavnom čekaju da se gradonačelnik Dumbović probudi i ako ništa drugo potaknut predizbornom kampanjom, pa i s velikim zakašnjenjem pokaže barem malo energije i želje za obnovom", poručila je Komes, a njenu poruku u priopćenju prenose iz petrinjskog HDZ-a.

Navodi kako je Dumbović "u razrušenoj Petrinji" počeo prikupljati potpise za novu kandidaturu s koalicijom stranaka i porukom "Zajedno u obnovi", iako, ističe, nije u stanju transparentno poručiti gdje treba pomoći i kako je usmjeriti.

Naglasila je da se gradska imovina ne obnavlja, čeka se smjena vlasti, izgubljeno je puno vremena, ali može se drugačije, što je, ustvrdila je, pokazala odgovornošću na dužnosti ravnateljice Doma za starije i nemoćne u Petrinji, gdje u utorak kreću radovi na obnovi.

"Kada bih bila na čelu grada, u Petrinji bi se tako radilo na kompletnoj gradskoj imovini, a donirana financijska sredstva bi se iskoristila za tisuće obiteljskih i poslovnih građevina kako bi dobile potrebne elaborate za uklanjanje ili preduvjete za obnovu. Umjesto toga, zastoj i kaos, nerad i netransparentnost", poručila je Komes.

Kazala je kako je s mjesta predsjednice Gradskog vijeća smijenjena upravo u Dumbovićevu mandatu jer se, tvrdi, protivila prodaji gradske imovine.

"'Zajedno' s raznoraznim prigodnim partnerima gradonačelnik Dumbović je samo unazadio Petrinju. Kako od takvog čovjeka očekivati obnovu, koju ili ne zna ili ne želi pokretati? U nedjelju, 16. svibnja prilika je da napokon krenemo u bolju budućnost Petrinje", navela je Komes.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙