FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vukovarsko-srijemskoj županiji HDZ na izbore sa širokom koalicijom

VUKOVAR, 16. travnja 2021. (Hina) - Koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore za župana i Skupštinu Vukovarsko-srijemske županije u petak su u Vukovaru potpisali HDZ, HSU, Demokratski HSS, BUZ, HSLS, HSP Dr. Ante Starčević i HNS-liberalni demokrati.

"Riječ je o političkom sporazumu koji je rezultat naših međustranačkih razgovora u cilju podrške našem kandidatu za župana, Damiru Dekaniću i njegovom zamjeniku, Franji Oreškoviću", rekao je predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a, ministar obrane Mario Banožić.

Kako je dodao,  siguran je  da će "kao i dosadašnjih godina stvoriti zajedničku kandidacijsku listu i na taj način osvojiti dovoljan broj mandata u Županijskoj skupštini za stabilnu vlast."

Po njegovim riječima, koalicija će raditi na razvoju brojnih projekata bitnih za Vukovarsko-srijemsku županiju, a što će sve biti sadržano u predizbornom programu koji će  koalicija uskoro predstaviti.

"Siguran sam da će i ova suradnja biti dobra. Ovaj politički sporazum je sporazum koji nam svima daje sigurnost da ćemo osvojiti većinu i moći provesti sve ono što smo zacrtali", rekao je Banožić.

Kandidat za vukovarsko-srijemskog župana Damir Dekanić (HDZ), koji bi na tom položaju, ako tako odluče birači, trebao zamjeniti dugogodišnjeg HDZ-ovog župana u Vukovarsko-srijemskoj županiji Božu Galića, zahvalio je na potpori koalicijskim partnerima i istaknuo da potpisani koalicijski sporazum nije eksperiment.

"Pravimo nešto što će potrajati dugo vremena kako bi mogli napraviti snažne pomake prema boljitku građana Vukovarsko-srijemske žuanije", poručio je Damir Dekanić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙