FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Dubrovnik - naš Grad": Vlahušić nije sudjelovao u dodjeli koncesije za marinu

DUBROVNIK, 15. travnja 2021. (Hina) - Iz političke platforme „Dubrovnik - naš Grad“ poručili su u četvrtak da Grad Dubrovnik i tadašnji gradonačelnik Andro Vlahušić ni na koji način nisu sudjelovali u dodjeli koncesije ili dozvola za marinu na Lapadskoj obali, kako to tvrde iz stranke "Srđ je Grad".

 

Iz političke platforme „Dubrovnik - naš Grad“, čiji je Andro Vlahušić kandidat za gradonačelnika Dubrovnika na lokalnim izborima, ističu kako je o svim fazama nastanka projekta odlučivala vlada.

„Natječaj je raspisala Vlada RH  (2012.), a provodilo nadležno ministarstvo. Usprkos žalbi Luke Dubrovnik, ministarstvo je odabralo tvrtku 'Laguna trade' kao najpovoljnijeg ponuditelja. Također, postupak ishođenja lokacijske i građevinske dozvole te uporabnih dozvola, kojima se ova gradnja legitimirala, proveden je mimo službi Grada Dubrovnika jer je sve dozvole izdalo Ministarstvo graditeljstva“, ističe se u priopćenju.

Pritom se napominje kako su se tijekom postupka promijenile dvije različite vlade.

„Izražavamo žaljenje što gospodu iz 'Srđ je Grad' moramo ispravljati oko osnovnih informacija. Očito im je potreba za spuštanjem komunikacije na razinu ispod pristojne omela koncentraciju. Čini nam se da ovo nije samo neznanje, nego i neobjašnjiva potreba za niskošću“, zaključuju iz političke platforme „Dubrovnik - naš Grad“.

Na današnjoj konferenciji za novinare kandidat stranke "Srđ je Grad" za gradonačelnika Dubrovnika Đuro Capor izjavio je kako su bivša ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš i tadašnji gradonačelnik Vlahušić kumovi projekta marine na Lapadskoj obali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙