FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: 596 novozaraženih, 313 se oporavilo

ZAGREB, 14. travnja 2021. (Hina) - U Zagrebu je u posljednja 24 sata od koronavirusa oboljelo 596 osoba, a njih 313 se oporavilo, izvijestio je u srijedu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". 

"Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu je 596, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 51.659, što je 313 osoba više nego jučer", navodi se u priopćenju.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 1354 testiranja na koronavirus i 395 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 564 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 459 osoba.

Od 564 obrađene pozitivne osobe njih 206 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 287 osoba su bili kontakti sa koronavirus pozitivnim osobama. U tijeku je obrada za još 41 osobu.

Šest osoba doputovalo je iz BiH i Francuske, a četiri su osobe djelatnici/korisnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi.

Kod četiri je osobe moguće izlaganje u zdravstvenim ustanovama, dok je kod 11 osoba moguća izloženost na radnom mjestu. Kod dvije su osobe moguća mjesta izloženosti vjerska okupljanja. Tri su osobe obradili liječnici obiteljske medicine.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana su četiri novooboljela korisnika i jedna djelatnica.

Zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod dvije nastavnice osnovnih škola te četiri učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 22 učenika osnovnih i 19 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se pet osoba.

Trenutno je u Zagrebu 2727 aktivnih slučajeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙