FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Istri 17 novozaraženih, u bolnici umrle dvije osobe

PULA, 14. travnja 2021. (Hina) - Novih 17 slučajeva zaraze  potvrđeno je u Istri u posljednja 24 sata nakon što je ispitano 525 uzoraka briseva na covid-19, dok su u pulskoj bolnici umrle dvije zaražene osobe s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je u srijedu istarski Stožer civilne zaštite.  

"Kod 11 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod jedne osobe epidemiološki radi o uvezenom slučaju s područja Rijeke", navode iz Stožera i dodaju da se u epidemiološkoj obradi nalazi pet osoba.

Od jučer se oporavilo 12 osoba, trenutno je u Istri 119 aktivnih slučajeva zaraze, dok se u mjerama samoizolacije nalazi 1 763 osobe.

U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 76 zaraženih, od toga se devet osoba nalazi u respiracijskom centru. u pulskoj bolnici tijekom jučerašnjeg dana umrle su dvije covid pozitivne osobe, 1931. i 1936. godište s pridruženim kroničnim bolestima. 

"Situacija nije alarmantna, ali nije ni onakva kakvu bi htjeli imati. U pulskoj bolnici je napregnuto stanje, liječnici čine nadljudske napore kako bi zadržali sadašnje stanje", kazao je za Hinu načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac. Potvrdio je kako će konačna odluka o odvijanju školske nastave od ponedjeljka 19. travnja biti donesena danas, no već se mogu naslutiti do koje bi promjene moglo doći.

"Ne želim prejudicirati, ali prva odluka koja će se donijeti bit će ta da učenici nižih razreda osnovnih škola i maturanti srednjih škola krenu na nastavu uživo odnosno s provođenjem nastave po modelu A", poručio je Kozlevac.    
 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙