FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječko-baranjska županija: Umrle četiri osobe, 130 novozaraženih

OSIJEK, 14. travnja 2021. (Hina) - Od posljedica zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata umrle su četiri osobe iz Osječko-baranjske županije u dobi od 75 do 88 godina, a potvrđeno je i 130 novooboljelih, objavio je u srijedu županijski Stožer Civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađen je 481 uzorak, od kojih je 130 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše novozaraženih osoba, njih 56, ima prebivalište na području grada Osijeka, zatim 10 na području Đakova, po sedam Čepina i Darde, dok je u ostalim mjestima potvrđen manji broj novozaraženih osoba, priopćeno je iz Stožera.

Na bolničkom liječenju nalazi se 117 zaraženih osoba, i to 87 u osječkom KBC-u, od kojih je 16 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 30 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 966 osoba, a policijski službenici provjerili su 26 osoba u samoizolaciji i nisu utvrdili kršenja ove mjere.

Od provedenih 106 nadzora ugostiteljskih objekata samo u jednom slučaju, u Đakovu, u zatvorenom dijelu objekta zatečeno je više osoba te je vlasnik prijavljen Državnom inspektoratu zbog počinjenog prekršaja.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 29 nadzora provođenja epidemioloških mjera, u ugostiteljskim objektima, prodavaonicama i  u trgovačkim centrima te nisu utvrdili nepravilnosti, navode u osječko-baranjskom Stožeru.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙