FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Brodsko-posavskoj županiji 53 novooboljele osobe

SLAVONSKI BROD, 12. travnja 2021. (Hina) - Na području Brodsko-posavske županije u posljednja 24 sata utvrđena su 53 nova slučaja koronavirusa, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite

U toj županiji od covida-19 se trenutno liječi 330 osoba. Na bolničkom liječenju je 61 osoba, među kojima su četiri na respiratoru.

U samoizolaciji je 659 osoba.

Inspektori civilne zaštite tijekom prošlog tjedna obavili su 146 nadzora u javnim ustanovama i poslovnim subjektima. U jednom slučaju utvrđeno je kršenje mjera, te je izdano usmeno upozorenje.

Policijska uprava brodsko-posavska izvijestila je da zbog epidemiološke situacije pisarnica uprave do daljnjeg dokumente zaprima samo putem pošte.

U nadzoru poštivanja epidemioloških mjera policijski djelatnici otkrili su dva krivotvorena negativna nalaza PCR testova. Krivotvorine su pri kontroli na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu priložili hrvatski državljani u dobi  od 36 i 28 godina. Policija protiv oboje podnosi kaznenu prijavu.

Uz to su na graničnim prijelazima Slavonski Brod i Stara Gradiška utvrdili da četiri hrvatska državljanina krše mjeru samoizolacije. Svi četvero su uz prekršajnu prijavu dobili novčane kazne u visini 8000 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙