FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovčanima pomoć Grada u pisanju zahtjeva za obnovu 1224 oštećena stana

KARLOVAC, 9. travnja 2021. (Hina) - Karlovačka Gradska uprava je vlasnicima 1224 stambene jedinice koji su prijavili štete od potresa na svojoj imovini, ukupne vrijednosti od 77,6 milijuna kuna, organizirala mobilne timove za pomoć u podnošenju zahtjeva za obnovu, priopćio je u petak Ured gradonačelnika.

Zahtjevi vlasnika za obnovu su preduvjet pokretanja organizirane obnove, da bi se svima sanirala šteta na stambenim objektima, od ukupno 77.587.600 kuna.

Prijavitelji štete koji su dobili naljepnice statičara o stupnju oštećenja stambenih jedinica, zahtjev za obnovu adresiraju na Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, a pomoć pri ispunjavanju i podnošenju zahtjeva za obnovom mobilni će im timovi pružati sve radne dane idućeg tjedna, puno radno vrijeme, na četiri lokacije u gradu Karlovcu, naveli su uz Ureda gradonačelnika Damira Mandića.

Nakon te akcije, od 16. će travnja pomoć pri ispunjavanju zahtjeva za obnovu zgrada vlasnici moći dobiti u gradskoj tvrtki Inkasator .

Glasnogovornica grada Maja Purgar rekla je Hini da je ovim prijavama štete od 77, 6 milijuna kuna obuhvaćena samo privatna imovina građana (stambene jedinice).

Jer, šteta na karlovačkim kulturnim dobrima s troškovnicima vodi se u sklopu Ministarstva kulture i medija, a gospodarstvenici i ustanove vode sami svoje troškovnike za obnovu poslovnih zgrada i dostavljaju ih izravno Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙