FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Istri 14 novozaraženih, umrla jedna osoba

PULA, 8. travnja 2021. (Hina) - U Istri je u posljednja 24 sata, nakon što je ispitan 381 uzorak briseva, utvrđeno 14 novih slučajeva koronavirusa, dok je u pulskoj bolnici umrla 82-godišnja osoba s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Kod 10 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, dok se kod dvije osobe radi o uvezenom slučaju s područja Zagreba, naveli su iz stožera i dodali kako se u epidemiološkoj obradi nalaze dvije osobe. 

Od jučer se oporavilo 11 osoba, trenutno je 130 aktivnih slučajeva, a u samoizolaciji je 1395 osoba.

U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 75 osoba, od toga devet u respiracijskom centru. 

U pulskoj bolnici umrla je 82. godišnja pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima. 

"Situacija s brojkama novozaraženih već nekoliko dana stagnira i držimo je pod kontrolom, premda sam očekivao da će broj novozaraženih nakon uskrsnih blagdana biti puno veći jer su se ljudi, unatoč našim preporukama i upozorenjima, opustili i družili", izjavio je Hini načelnik Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Najveći izvor zaraze su bliski obiteljski kontakti i privatna druženja i okupljanja. Odgovornim ponašanjem ljudi, smanjivanjem obiteljskih druženja, smanjili bismo i broj novozaraženih osoba, poručio je Kozlevac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙