FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 78 novozaraženih, dvoje umrlih

DUBROVNIK, 4. travnja 2021. (Hina) - U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 78 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je 27 utvrđeno brzim antigenskim testom, dok je umrlo dvoje ljudi, a oporavilo se njih 68, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Zaražene su 33 osobe iz Dubrovnika, 13 iz Orebića, osam iz Vele Luke, šest iz Konavala, pet iz Župe dubrovačke, tri iz Blata i Pojezerja, dvije iz Metkovića i Stona, jedna iz Dubrovačkog primorja i Zažablja te jedna koja nema prebivalište u županiji. Ukupno su zaražene 43 muške i 35 ženskih osoba, a 66 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Umro je muškarac iz Stona rođen 1940. godine te muškarac iz Orebića rođen 1934. godine.

Od 68 oporavljenih osoba njih 25 je iz Dubrovnika, deset iz Župe dubrovačke, osam iz Konavala i Metkovića, četiri iz Korčule i Orebića, dvije iz Ploča, te jedna iz Blata, Dubrovačkog primorja, Kule Norinske, s Mljeta, iz Opuzena, Pojezerja te Vele Luke.

U posljednja 24 sata obrađena su 283 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 55 617.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 61 osoba. Pet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih tri na invazivnoj, a dva na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 1592 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je šest kršenja te mjere, sve na granici. Od početka pandemije zabilježeno je 607 kršenje mjera.

Županijski stožer civilne zaštite apelira na građane da se drže svih uputa i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙